Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Μια ιστορία θα σας πω για το πως δημιουργήθηκε ο ΑΛΦΑ στο ping pong

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη άνοιξη. Δυο φίλοι, ο Κώστας (Οικονόμου) και ο Χρήστος (Ροδίτης), αποφάσισαν να παίξουν συμπαίκτες σε όποια ομάδα τους δινόταν
η ευκαιρία.

 Έκαναν πολλές συζητήσεις οι δυο τους, με τον Χρήστο να προσπαθεί να πείσει τον Κώστα να έρθει στην ομάδα που έπαιζε ήδη ενώ

υπήρχε και η εναλλακτική να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα κάτι που απαιτούσε χρόνο χρήματα και αρκετές νομικές διαδικασίες.

Κάθε αθλητής στο πινγκ πονγκ περιμένει και θέλει να έχει αγώνες στα πόδια του ή .... καλύτερα στα χέρια του. Έτσι και εμείς (μιας και είμαστε αρκετά μεγάλη παρέα) κανονίσαμε μια Κυριακή να κάνουμε ένα φιλικό τουρνουά στον Πειραιά για να παίξουμε αγώνες (ένα secret tournament για
να δώσουμε και μια αίγλη στην διοργάνωση) και να περάσουμε ευχάριστα το πρωινό μας! Κουραστήκαμε, ιδρώσαμε, φωνάξαμε, γελάσαμε
περάσαμε καλά αλλά πεινάσαμε και αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό.

Ο Χρήστος, ο Κώστας, ο Θανάσης (Δελαρόκας) και ο φίλος του ο linder, που είχε έρθει από τη Γαλλία για να τον δει, κατέληξαν στο γνωστό στέκι σε ένα
στενό του Πειραιά για να φάνε τα καθιερωμένα σουβλάκια μετά τους αγώνες. Ο Θανάσης ήταν γνωστός τους εδώ και ένα χρόνο περίπου και
όταν έμαθε ότι ήθελαν να παίξουν μαζί και ότι σκέφτονταν να κάνουν νέα ομάδα τους ανακοίνωσε ότι έχει ήδη κάνει αυτές τις διαδικασίες.

Αυτή η είδηση τους χαροποίησε και ανακοίνωσαν στον Θανάση ότι θα το σκεφτούν και θα του απαντήσουν.

Ο Χρήστος τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να έχει δικό της χώρο ενώ ο Κώστας τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν καλά τραπέζια και το τρίτο κομμάτι που θα συμπλήρωνε το παζλ της ομάδας,
δηλαδή τον τρίτο παίκτη.

Η αρχή είχε ήδη γίνει...
Το επόμενο σαββατοκύριακο κανονίστηκε το 2ο secret tournament και μετά από αυτό έγινε η συνέχεια της συζήτησης της προηγούμενης Κυριακής.
 Η έδρα της ομάδας είχε βρεθεί και το μόνο που έμενε ήταν να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να παραχωρηθεί για τις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας. Ο τρίτος παίκτης ήταν ο Ηλίας (Γάτος), φίλος του Κώστα και πολύ σύντομα και του Χρήστου , πολύ καλό παιδί και καλός αθλητής.



Ήταν μέσα Ιουνίου. Η ομάδα δηλώθηκε στο επόμενο πρωτάθλημα της ΕΦΟΕΠΑ, ο πρόεδρος (Θανάσης) και ο έφορος Στέφανος (Ροδίτης) με κατάλληλους χειρισμούς διασφάλισαν τον χώρο και όλοι μαζί μπήκαμε μέσα για να καθαρίσουμε την αίθουσα μας, να βάψουμε και να
διορθώσουμε μικρές ατέλειες.

Είχαμε σχεδόν τελειώσει.

Η τελευταία πινελιά ήταν να βρεθούν τα καλύτερα τραπέζια που θα μπορούσε να έχει
ο σύλλογος.

 Ο Στέφανος έδωσε την ιδέα να γίνει προπονητικό καμπ ολόκληρο τον Ιούλιο και ο στόχος ήταν διπλός, δηλαδή να γίνει γνωστή η ύπαρξη του συλλόγου και να εξελίξουμε όλοι τις πινγκπονιστικές μας ικανότητες. Με λίγο χρόνο στην διάθεση μας οι κινήσεις έγιναν γρήγορα και με επιτυχία.

Ο σύλλογος ήρθε σε επαφή με τον Γιώργο (Πετρόχειλο), (GPSPORTS) που είναι και ο επίσημος προμηθευτής της ομάδας σε αθλητικά είδη, και μας παραχώρησε τραπέζια του και μάλιστα τα καλύτερα που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Επόμενος στόχος του προέδρου ήταν ο σχηματισμός γυναικείας ομάδας που θα έπαιρνε μέρος στο πρωτάθλημα της ΕΦΟΕΠΑ.

Με καλή συνεννόηση το πρώτο μέλος της ομάδας ήταν η Έυη (Παρίδη) στην συνέχεια η Αθηνά (Λιβιεράτου) και τέλος η Γιάννα (Ρούσσου) μπήκαν αμφότερες στην οικογένεια του ΑΛΦΑ.





Και οι τρεις πολύ αξιόλογοι χαρακτήρες, καλά παιδιά και πολύ καλές αθλήτριες.

 Τελευταία ομάδα που δεν θα μπορούσε να λείπει ήταν η ομάδα στην οποία θα έπαιζε και ο Θανάσης και θα έπαιρνε μέρος στο πρωτάθλημα της ΠΟΦΕΠΑ και μιας και πάντα υπάρχουν ανατροπές,
 ο Κώστας αποφάσισε να παίξει μαζί με τον Θανάση, τον Γιώργο  (Κοκοση) τον Παναγιώτη (Γιαννούλη)και τον δεύτερο Κώστα της παρέας (Πλατανιάς).



Αλλη μια ομάδα ΠΟΦΕΠΑ δημιουργήθηκε με τους Γιάννη (Κανδυράκη) Αντώνη (Μαυρομάτη) Ηρακλή (Χιόνο) και Δημήτρη (Καραμπίνη)



Έπρεπε όμως να κινηθούμε γρήγορα για να βρούμε τον αντικαταστάτη του Κώστα.
Και βρέθηκε η καλύτερη επιλογή. Το όνομα αυτού Σταύρος Ιωάννου.

Η ομάδα μας έχει έδρα στο 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά, Λεβαδείας και πάροδος Μαυρογένους, επί της Θηβών.



 Διαθέτει προπονητικά τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Προπονητές της ομάδας είναι: στο τμήμα των παιδιών η Μαρία Μοίρου,

στο τμήμα αρχαρίων-βετεράνων ο Διονύσης Φωτόπουλος και στο τμήμα των προχωρημένων-αγωνιστικών ομάδων οι Κώστας Λαγογιάννης και Λευτέρης Μάκρας.

Χρήστος Ροδίτης


"Μέσα σε μόλις 6 (έξι) μήνες ο ΑΛΦΑ έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα, τόσο αγωνιστικά (όλες οι ομάδες είναι σε τροχιά ανόδου στις επόμενες κατηγορίες με την ανδρική να έχει ήδη κατάκτησή και μαθηματικά το πρωτάθλημα , μάλιστα αήττητοι και με τον Ηλία Γάτο να μην έχει χάσει σε όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί) όσο οργανωτικά άλλα και στο κυριότερο κομμάτι της παρέας.
Όλοι οι αθλητές είναι αγαπημένοι , βρίσκονται και εκτός προπονήσεων και παρουσιάζεται ένα σύνολο που με μια λέξη λέγετε ΟΜΑΔΑ.
Πολύ σπουδαίοι αθλητές στο χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχουν πιστέψει στην προσπάθεια μας και έχουν βοηθήσει πολύ ώστε να στηριχθεί όλο αυτό το εγχείρημα.




"Στην ομάδα μας δεν υπάρχουν αρχηγοί (ούτε καν ο πρόεδρος). Ολοι δουλεύουν ΜΑΖΙ, αποφασίζουν ΜΑΖΙ , κερδίζουν ΜΑΖΙ, χάνουν ΜΑΖΙ, διασκεδάζουν ΜΑΖΙ.
Οσο αυτό το ΜΑΖΙ θα συνεχίσει να υπάρχει τότε αυτή η ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει."

Διοργανώσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην επιτραπέζια αντισφαίριση φιλανθρωπικά τουρνουά. Το θετικό είναι οτί και άλλα σωματεία ακολουθούν τέτοιες προσπάθειες που μας πάνε μπροστά σαν άθλημα αλλά δείχνουμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο.

Δημιουργήσαμε group με αθλητές ΑΜΕΑ για να τους μαζέψουμε όλους μαζί καταλαβαίνοντας την ανάγκη τους για αγώνες (αγωνιζόντουσαν μόνο μια φορά το χρόνο χωρίς να υπάρχουν τουρνουά για να έχουν αγώνες)
Δημιουργήσαμε φιλική συνάντηση και ανταποκρίθηκαν άμεσα αθλητές ακόμη και από την Πάτρα.
Τα ευχάριστα δεν άργησαν να έρθουν!!!
Ανακοινώθηκε το 1ο επίσημο τουρνουά ΑΜΕΑ στις 4/1/15 για πρώτη φορά.

Θέλουμε οι ιδέες μας να είναι παράδειγμα και για άλλους ανθρώπους στον χώρο, δεν μας ενδιαφέρει να πάρουμε την "δόξα" αλλά να βοηθήσουμε το άθλημα να πάει μπροστά. και θα το κάνουμε γιατί έχουμε πολύ όρεξη και πάρα πολλές ιδέες!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ευη Παρίδη
Αθηνα Λιβιέρτου
Γιάννα Ρούσσου
Χρήστος Ροδίτης
Ηλίας Γάτος
Σταύρος Ιώαννου
Στέφανος Ροδίτης
Κυριάκος Λιακούτσης
Κώστας Οικονόμου
Γιώργος Κοκόσης
Κώστας Πλατανίας
Παναγιώτης Γιαννούλης
Γιάννης Κανδυράκης
Αντώνης Μαυρομάτης
Ηρακλής Χιόνος
Δημήτρης Καραμπίνης
Διονύσης Φωτόπουλος
Μαρία Μοίρου
Λαγογιάννης Κώστας
Λευτέρης Μάκρας
Θανάσης Δελαρόκας















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου